Videotuotannon hinta?

 

 

Videosisällön kulutus on kasvanut valtavasti viime vuosina. Videon kuluttamista on lisännyt eri sosiaalisen median alustat ja maailman toiseksi suosituin hakukone YouTube. Myös Googlen algoritmit suosivat videoita hakutuloksissaan, kuten myös Instagram, jonka Reelsit, tarinat ja live-lähetykset ovat todella suosittuja. Ei siis ihme, että videotuotannot ja niiden tuomat mahdollisuudet ostopolun eri vaiheissa kiinnostavat.

Kuinka paljon videotuotanto maksaa

Kun meiltä kysytään videotuotannon hintaa, siihen ei valitettavasti ole olemassa vain yhtä vastausta.
Videotuotannon hintaan vaikuttaa moni asia, mutta suurin osa videotoimistoista on varmasti samaa mieltä siinä, että videotuotannon keskimääräinen kustannus on karkeasti noin 1 000–5 000 € valmiilta minuutilta. Täällä Tavattomalla me tuotamme videoita noin 2 000 eurosta noin 15 000 euroon tai sen yli. Vuosisopimusasiakkaat voivat saada tuotantoja edullisemmin, mutta silloin videoita tehdään useampia vuoden aikana.

Videomainonnassa pääsee alkuun suhteellisen maltillisella budjetilla. Tärkeintä on kuitenkin tietää millainen kampanja on kyseessä: mikä on videotuotannon kohdeyleisö, miten heidät tavoitetaan ja mikä heitä puhuttelee. Ja sitä tärkeämmäksi nämä tiedot muuttuvat, mitä tiukempi budjetti on.

Meillä videotuotannon hinnat ovat alkaen:

 • Mainosvideot: 2 000 €
 • Yritysvideo: 3 000 €
 • Asiakaskokemusvideo/asiakastarina: 3 000 €
 • Opetus- ja selitysvideo: 3 000 €
 • Somevideo: 2 000 €
 • Haastatteluvideo: 3 000 €
 • Tuotevideo: 1000 €
 • Rekrytointivideo: 3 000 €
 • Hankevideo: 3 000 €
 • Animaatiovideo: 1000 €
 • Video still-kuvista: 800 €

Oheiset hinnat koostuvat pääosin työryhmän työpanoksesta eli ajasta, jonka henkilöt käyttävät projektiin. Lopulliseen hintaan lisätään vielä mahdolliset muut tuotannon kustannukset, jotka voivat koostua muun muassa mallien palkoista, rekvisiitasta, stailauksesta, kuvauspaikasta ja matkakuluista.

Avoin keskustelu videotuotannon budjetista

Useasti asiakas ei halua kertoa budjettia, mutta meidän kokemuksen mukaan budjetin kanssa kannattaa olla läpinäkyvä. Jos videotuotannon budjettia on vaikea hahmottaa, kannattaa siitä käydä avointa keskustelua videotoimiston kanssa. Jo suuntaa antava arvio budjetista, kuten hintahaarukka (alle 2 000 €, 2 000-4 000 €, 4000-6 000 €) helpottaa tarjouksen laatimista ja ohjaa kaikkien työtä kohti oikean kokoista ratkaisua. Samalla se nopeuttaa tuotannon aloittamista.

Videotuotanto on aina sijoitus

Kannattaa muistaa, että videotuotanto on aina sijoitus, jonka täytyy saavuttaa jokin asetettu tavoite. Oli se sitten myynnin tai tunnettuuden lisääminen, videota ei kannata tehdä huvikseen. Tavoitteet tulee aina kertoa myös videotuotantoyhtiölle, koska ne ovat yksi tärkeimmistä tuotannon lähtökohdista myös meille. Parhaat videoprojektimme alkavatkin seuraavilla sanoilla: “Tässä on käytettävissä oleva budjetti, ja nämä ovat meidän tavoitteet”.

On hyvä huomioida, että budjetti vaikuttaa toteutukseen ja ohjaa myynnin tavoitteita. Jos budjettisi on
vaatimaton, esimerkiksi 500-1 000 € tai vähemmän, budjetti ei välttämättä mahdollista sitä, mitä haluaisit.

Videomainonta on pitkäjänteistä työtä

Videomainonta on pitkäjänteistä työtä, jota tulee tehdä tasaisesti. Videomainonnan hyöty on pitkäikäistä, kun sitä tehdään suunnitellusti ja se kuuluu vuosittaiseen markkinointisuunnitelmaan muiden mediavalintojen kanssa. Jos esimerkiksi 6 000 € video kestää vähintään 3 vuotta niin se maksaa vuodessa vain 2 000 €. Usein tuotantoon sijoitettu pääoma tulee takaisin jo viikoissa tai kuukausissa.

 

Olisiko aika kokeilla videomainontaa?

Videomainonnan mahdollisuudet yritysviestinnän ja -markkinoinnin työkaluna ovat monipuoliset. Meillä lähtökohta ja ydin on laadukas sisällönsuunnittelu ja linjakas videotuotanto.

Lisää samanlaisia uutisia: