5 videotrendiä vuodelle 2023

 

 

Videomarkkinointi on yhä tärkeä osa yritysten markkinointiviestintää myös vuonna 2023, ja videomarkkinoinnin trendien seuraaminen on olennaista mietittäessä videoiden sisältöjä. Videosisällöstä tulee yrityksille entistä tärkeämpää, kun yhä useampi sosiaalisen median alusta lisää uusia video-ominaisuuksia ja tarjoaa käyttäjilleen ensisijaisesti videosisältöä. Jos olet kiinnostunut lisäämään liikennettä, bränditietoisuutta ja myyntiä, yritä sisällyttää nämä videomarkkinointitrendit markkinointistrategiaasi. Ne auttavat yritystäsi menestymään ja pääsemään kilpailijoidesi edelle.

5 videotrendiä vuonna 2023

1. Lyhyet pystyvideot

Maailmassa, jossa ihmiset ovat kiireisiä ja heillä on entistä vähemmän aikaa, lyhyet videot ovat suositumpia kuin koskaan. Turhat liirum-laarumit kannattaa unohtaa sillä katsojalle pitää tarjota sitä, mitä hän on hakemassa. Lyhyet videot säästävät aikaa, ja auttavat ymmärtämään viestin tehokkaasti. Niitä voi katsella matkoilla, kävellessä, ruoanlaiton aikana ja jopa urheillessa. Miljardit ihmiset käyttävät erilaisia somealustoja ja odottavat kuulevansa yrityksestäsi. Valitse siis oma kanavasi, ja aloita lyhyiden videoiden tuottaminen. Muista, että videoiden tekemisen ja toteutuksen ei tarvitse olla täydellistä, sillä asiakkaat rakastavat aitoutta. Esittele tuotteesi ja palvelusi kiinnostavasti ja pidä hauskaa.  

2. Käyttäjien luoma sisältö (UGC – User Generated Content)

Käyttäjien luoma sisältö (UGC) on asiakkaiden tai yrityksen henkilökunnan luomaa brändikohtaista sisältöä, jota he jakavat sosiaalisessa mediassa tai muissa kanavissa. UGC voi olla monessa eri muodossa, esim. kuvina, videoina, arvosteluina, suositteluna tai vaikka podcastina.

Kuluttajat luottavat toisiin ihmisiin ja samaistuttavien käyttäjien luomaa sisältöä pidetään jopa 2,4 kertaa aidompana kuin brändien luomaa materiaalia ja tällainen sisältö vaikuttaa ostopäätökseen, jopa miltei 80 % kuluttajista. UGC:n voi hyvin mieltää nykyajan suusta suuhun markkinoinniksi.

Kaikkien tuotteita tarjoavien yritysten tulisikin hyödyntää asiakaskuntaansa osana yleistä markkinointistrategiaa. Loppujen lopuksi asiakkaat ovat parhaita suosittelijoita tuotteillemme. B2B-yritykselle trendi voi olla hankala toteuttaa, mutta heille sopii hyvin esim. asiakastestimoniaali– ja asiakaskokemusvideot.

3. Live-videot

Ihmiset viettävät nykyään yhä enemmän aikaa live-videoiden parissa. Live-videoilla onkin korkeampi sitoutumisaste kuin valmiiksi tallennetuilla videoilla. Tärkeimmät sosiaalisen median alustat, kuten Twitter, Instagram, Facebook ja Tiktok, tarjoavatkin yrityksille mahdollisuuden olla yhteydessä kohdeyleisöön reaaliajassa live-videoiden avulla. Tartu siis puhelimeen tai anna meidän auttaa, ja kerro yleisöllesi, miksi heidän kannattaa valita juuri sinut!

Live-videoita voi hyödyntään mm. seuraavasti:

  • Jaa live-tapahtumia seuraajien kanssa
  • Esittele yleisöllesi tuotteen tai palvelun tuotantotapa
  • Järjestä haastatteluja mielenkiintoisten alan asiantuntijoiden kanssa
  • Vie katsojat kierrokselle yrityksesi kulisseihin
  • Opeta yleisöä käyttämään tuotteitasi ja palveluitasi
  • Suorita Q&A-istunto vastataksesi seuraajia askarruttaviin kysymyksiin

Live-videot on loistava tapa erottua ja lisätä brändisi tunnettuutta! Niiden avulla rakennat uusia ja vahvistat vanhoja asiakassuhteita

4. Hiljaiset videot

Yhä useampi ihminen katsoo videoita puhelimellaan äänettömässä tilassa. Näitä ns. “hiljaisia videoita” voi katsoa matkustaessa tai julkisilla paikoilla ilman kuulokkeita. Videoille kannattaa lisätä animoidut tekstit tai vähintään perinteinen tekstitys, jotta varmistetaan, että yleisösi saa viestisi. Ääntä ei kuitenkaan kannata kokonaan unohtaa. Jos video miellyttää katsojaa, äänet saatetaan laittaa päälle! Videot kannattaakin viimeistellä mielenkiintoisella äänimaailmalla.

5. Opetusvideot

Ihminen on ikuinen oppija, ja tämän takia opetusvideot ovat aina trendikkäitä! Opetusvideoiden avulla monimutkainenkin asia saadaan helposti ymmärrettävään muotoon. Opetusvideot auttavat yleisöäsi ja potentiaalisia asiakkaita ymmärtämään, kuinka tuotteitasi ja palveluitasi käytetään ja kuinka he voivat hyötyä niistä. Opetusvideot lisäävät luotettavuutta yritystäsi kohtaan ja niiden avulla on hauskaa olla vuorovaikutuksessa yleisösi kanssa.

Älä unohda videostrategiaa!

Markkinoijat tietävät videon toimivuuden. He tietävät, miten se toimii, missä se toimii ja miksi se on tehokasta. Mutta useimmilta puuttuu suunnitelma. Ennen kuin rynnätään heiluttelemaan kameroita kannattaa miettiä yritykselle videostrategia.

Videomarkkinointistrategia auttaa yritystäsi saavuttamaan tavoitteet ja luomaan videosisältöä, joka vastaa todellisiin liiketoimintatavoitteisiin. Laadukkaan videomarkkinoinnin avulla lisätään brändin tunnettuutta potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa sekä vahvistetaan jo olemassaolevia asiakassuhteita.

Me autamme mielellämme videostrategian laatimisessa ja tuotamme tehokkaat videot mainontaa varten. Ota meihin yhteyttä niin tehdään yhdessä tavattoman hyvää videomainontaa!

Olisiko aika kokeilla videomainontaa?

Videomainonnan mahdollisuudet yritysviestinnän ja -markkinoinnin työkaluna ovat monipuoliset. Meillä lähtökohta ja ydin on laadukas sisällönsuunnittelu ja linjakas videotuotanto.

Lisää samanlaisia uutisia: