Tanja Rautavirta

Vapaa kirjoittaja, toimittaja ja sisällöntuottaja

Jo ensimmäisellä tapaamisella huomaa, että Tanja on innostavan energinen hengen nostattaja ja luova heittäytyjä:

“Olen aina ollut utelias ja kiinnostunut oppimaan uutta. Uusin aluevaltaukseni on radio. Ideoin ja toimitan sinne sisältöjä, opettelen käyttämään ääntäni ja toimittajan taitoja myös radiotyössä.”

Ei siis varmaan yllätä, että Tanjaa kiinnostaa tulevaisuudessa myös podcastien tekeminen.

Tilanteita ja ihmisiä Tanja tulkitsee kameleontin lailla, sulautuen luontevasti kuhunkin tilanteeseen:

“Työtä, haasteita tai uusia tilanteita pelkäämättömänä käärin helposti hihani ja tartun kynän sijasta tarvittaessa myös lapion varteen.”

Musiikin suurkuluttajaksi itseään kutsuva Tanja vannoo musiikin voimaan, innostavuuteen ja parantavaankin vaikutukseen. Tanjan bongaakin usein kuulokkeet korvillaan, itsekseen jammaillen ja tilanteisiin sopivaa fiilistä hakien. Luonnossa liikkuessaan hän kuitenkin kuuntelee mieluiten puita, tuulta ja lintuja.

”Kaiken maailman matkailu avartaa, mutta espanjankielisistä maista ja erityisesti Meksikosta löytyvät sielun maisemani.”

Tanjalta taittuu espanjan kieli niin hyvin, että hän opettaa sitä kansalaisopistossa. Lähiluonnostakin löytyy upeita paikkoja ja suuria seikkailuja:

“Kesäisin minut tapaa hyvin todennäköisesti SUP-laudan päältä Iitin upeista maisemista.”

Tanja on ollut vuosien varrella mukana useissa erilaisissa hankkeissa. Viimeisimmässä hän auttaa nuoria pitkäaikaistyöttömiä tuottamaan videototeuksiin ja blogeihin keskittynyttä mediaa.

“Pyrin luontaisesti löytämään hyvää ja kaunista arkisistakin asioista. Jaksan aina ilahtua innostavista ilmiöistä ja ihmisistä, tarinoista ja tapauksista – persoonista.”

“Live a little.”

Lisää samanlaisia uutisia: