Vetovoimavideo Kouvolan kaupungille

Yritykset panostavat työnantajamielikuvaan entistä enemmän, ja alueet kilpailevat osaajista tosissaan. Kaupungin imago yhdistettynä työpaikan kiinnostavuuteen muodostaa mittariston, jolla aluetta verrataan muihin mahdollisiin paikkakuntiin. Kouvolassa on vetovoimaa, mutta myös haasteita, joita tarkkaan valikoidulla sisällöllä voidaan kampata.

Tavoite

Tavoitteena oli tehdä vetovoimavideo, jonka avulla tuodaan esille Kouvolan vetovoimaisuutta ja houkuttelevuutta aktiivisen elämän alustana. Videon tuli toimia herätteenä muuttoa harkitsevalle tai työpaikkaa etsivälle. Samalla esitellään kaupunkia, jossa harrasteet ja arki mahtuvat kompaktisti samaan pakettiin.

Ratkaisu

Talentiksi vetovoimavideolle valittiin Kouvolan uuden brändin mukaisesti nuori, aktiivinen henkilö, jonka arkea Kouvolassa kertoja kuljettaa esitellen Kouvolan mahdollisuuksista, jopa humoristisin sanakääntein. Kuvauslokaatiot valittiin niin, ettei niissä toisteta tunnistettavaa kaupunkikuvastoa, vaan tuodaan esiin uusia puolia ja arjen helppoutta. 

Tässä on Hanna, vetovoimavideon talentti

Vetovoimavideosta haluttiin tehdä yllättävä ja erilainen. Videolle rakennettiin unenomainen tunnelma yllättävällä loppuratkaisulla. Kouvolassa on kaikki lähellä, ja muun muassa siksi korostimme kouvolalaista arkea etsimällä Hannalle kodin vehreältä alueelta kumoamaan kaupunkiasumiseen liittyviä harmaita mielikuvia.

Hybridituotanto

Tuotanto toteutettiin hybridituotantona, jolloin yhdessä vetovoimavideon kuvauksen kanssa otettiin asiakkaalle myös mainoskuvat. Valokuvan ja videon yhdistäminen samoihin kuvauksiin vaatii organisointia, mutta synnyttää säästöä muun muassa esiintyjä- ja kuvauspaikkakulujen suhteen.

Tavattoman tiimi

Tuottaja-käsikirjoittaja

Jonna Savolainen

Ohjaus ja editointi

Timo Tuviala

Videokuvaus

Jukka Koskinen

Valokuvaus

Juuso Kenttälä

Meikkaus ja hiukset

Janika Rikkola

Mallit

Tavaton mallipankki ja casting

Kertoja

Juha Hippi

Stailaus

Muotitalo Lehto ja Intersport Kouvola