POIKILO - koko Kouvolan Teatteri -näyttely

Kouvolan Teatterin 60-vuotista historiaa juhlistava Poikilon näyttely tempaa koko perheen mukaansa kulissien taakse. Katsojaa aktivoivassa näyttelyssä voi tutustua teatterin tekemiseen vuosikymmenien varrella. 

Tavoite

Tavoitteena oli tuottaa näyttelyyn kiinnostavat, koko perheelle sopivat haastatteluvideot sekä runsaasti valokuvia. Valokuvien ja haastatteluvideoiden avulla museovieras pääsee tutustumaan teatterin eri töihin, sekä kulissien takaiseen maailmaan, jota yleisö ei normaalisti näe.

Ratkaisu

  • 2 kpl haastatteluvideoita
  • 1 kpl timelapse -video
  • muotokuvat teatterin henkilöstöstä
  • toiminnalliset fiiliskuvat teatterin henkilöstöstä työnsä äärellä
  • mainoskuvat näyttelyn markkinointiin
  • näyttelyn dokumentointi
  • näyttelyn avajaisten tapahtumakuvaus

”Videot tuovat teatterin kulissien takaisen maailman museoon juuri sillä tavalla kuin toivoimmekin. Ne kertovat teatterityöstä havainnollisesti, innostavasti ja visuaalisesti kiinnostavasti säilyttäen teatterin taianomaisen tunnelman. Ne ovat näyttelyn helmiä!”

Minna Isopahkala

Amanuenssi, kaupunginmuseon Koko Kouvolan Teatteri -näyttely, Poikilo

Haastatteluvideot täynnä satua ja seikkailua

Pukijan työ on välillä sekuntipeliä, samoin kuin lavasteidenkin vaihto. Jotta näytöksissä kaikki kulkee huomaamatta, kaikki suunnitellaan, rakennetaan ja harjoitellaan ennakkoon. Haastatteluvideoiden avulla pyrimme tuomaan katsojille esiin työn monipuolisuutta sekä luomaan oivaltavaa viihdettä lapsikatsojat huomioiden.

Valokuvat

Näyttelyyn tarvittiin useita taustakuvia teatterin eri työpisteistä, koska suuren teatteritalon runsautta ei voisi mitenkään toisintaa sellaisenaan näyttelyyn. Teatterilla kuvattiin interiöörikuvia niin tarpeiston täyteläisessä varastossa kuin puvuston ihastuttavan runsaassa ”kangaskaupassa”. Lisäksi näyttelyä varten kuvattiin henkilökuntaa työn äärellä, sekä näyttelyn valmistuttua niin tapahtumakuvia avajaisissa kuin markkinointikuviakin.

Teatteri on erityinen taidemuoto, joka taltioituu menneiltä vuosikymmeniltä tuleville nimen omaan valokuvan ja videon keinoin. Samalla tavalla voidaan tallentaa yrityshistoriaa ja ajankuvaa tulevia vuosikymmeniä ajatellen. 

Haluaisitteko tehdä meidän kanssa yhteistyötä?

Tehdään yhdessä jotain tavatonta!

Tavattoman tiimi

Tuottaja-käsikirjoittaja

Jonna Savolainen

Videokuvaaja

Timo Tuviala

Ohjaus ja editointi

Timo Tuviala

Valokuvaus

Timo Tuviala