Mika Vartiainen

Videokuvaaja, editoija

Taiteen ja tekniikan yhdistäminen on Mikan bravuuri. Elokuvausta opiskellut Mika on ehtinyt työskennellä monipuolisesti erilaisissa tuotannoissa reality-tv:stä draamaan ja elokuvista videomarkkinointiin jo yli 10 vuoden ajan. Ne ovat opettaneet paljon vuorovaikutuksesta ja tiimityöstä.

“Työssäni yhdistyy kiehtovalla tavalla kuvataide, tekniikka ja ryhmätyö.”

Kuvauksissa Mika ammentaa elokuvien ja dokumenttien kuvausmetodeja sekä pyrkii tuomaan mukaan oman visuaalisen näkemyksensä. Jatkuva itsensä kehittäminen on tällä alalla tärkeää ja työskentely dokumenttien parissa on opettanut luovan kyvyn toimia tiukoissakin tilanteissa.

Kuvaustilanteissa kuvaajan keskustelutaito nousee usein suureen rooliin. Haastatteluvideoiden taika syntyy tarinoista ja mielenkiintoisista hahmoista. Kuvaamisesta on tullut elämäntapa, ja sen myötä Mika hahmottaa maailmaa usein kuvien kautta.

“Yritysten perusmarkkinointivideoilla ei enää voiteta yleisöä. Laadulla ja kiinnostavuudella saadaan heidät todella saadaan pysähtymään.”

Vapaa-ajallaan “tavattoman samurai” harrastaa budolajeja. Aikoinaan vaihto-oppilaana Japanissa Mika tutustui japanilaiseen miekkailuun, ja hänellä onkin tavoitteena käydä vuosittain harjoittelemassa Japanissa asti. Japanilaisen miekkailun harjoitteluun kuuluu olennaisesti myös kieleen, historiaan ja kulttuuriin perehtyminen.

Lisää samanlaisia uutisia: