Kuvat: Saku Ovaskainen

Salla Flinkman on Tampereella asuva laulaja-lauluntekijä. Hänen uusin biisinsä “Skannaa Mua” sai hyvän vastaanoton mm. Spotifyssa ja sitä on kuunneltu jo yli 60 000 kertaa. Salla pyysi meitä toteuttamaan biisille dramaattisen, mystisen ja elokuvamaisen musiikkivideon.

Ideoinnin jälkeen musiikkivideon kuvaukset aloitettiin maaliskuussa 2017. Kuvaukset kestivät yhteensä kaksi päivää. Ensimmäisenä päivänä kuvasimme studiollamme Kouvolassa ja toisena päivänä Iitin Hiidenvuorella. Koko videon kantavana teemana oli: pimeydestä-valoon.

Studiossa

Studiossa ajatuksena oli synkistellä ja käyttää vain vähän valoa. Päädyimmekin käyttämään kahta valoa, joista toinen toimi päävalona Sallan yläpuolella ja toinen korkovalona Sallan takana. Lisämausteeksi askartelimme pahvista “sälekaihtimet”, joita avustajamme Saku Ovaskainen heilutti päävalon edessä. Mielestämmei onnistuimme saavuttamaan näkemyksemme pimeydessä olevasta yksinäisestä ja hieman ahdistuneesta ihmisestä.

Studiosession lopuksi repäisimme vielä täyttämällä kastelukannun vedellä ja kaatamalla sen Sallan päälle. Se oli kaikin puolin erittäin viihdyttävää, mutta antoi myös videolle pienen piristeen. Vesihän mielletään puhdistavaksi elementiksi, joten otosten käyttäminen videon loppuvaiheessa tukee hyvin lopullista tarinaa.

Hiidenvuori, Iitti

Toisena päivänä siirryimme Iittiin Hiidenvuorelle. Nimestään huolimatta kyseessähän ei ole vuori vaan korkea kallio, josta on upeat näkymät. Olimme Sakun kanssa käyneet aiemmin katsomassa kuvauspaikat valmiiksi, joten tiesimme, missä ja mitä kuvataan. Kuvaukset menivät muuten hyvin, mutta ongelmia aiheutti maaliskuun kylmyys. Ei niinkään kuvausryhmälle vaan Sallalle, jolla oli päällään vain ohut mekko. Otosten lomassa Salla kävikin autossa lämmittelemässä sillä välin, kun me muut valmistelimme seuraavaa kuvauspaikkaa. Tässä kohtaa kävi myös selväksi, että hyvät avustajat ovat erittäin tärkeitä. Toinen avustaja Tiina Tuviala toi heti kohtauksen purkittamisen jälkeen Sallalle lämmintä vaatetta ja juotavaa. Molemmat avustajat pitivät myös jatkuvasti seuraa Sallalle, ettei hän tuntisi missään vaiheessa oloaan yksinäiseksi/ulkopuoliseksi.

Kuvausten kannalta rankin ja vaikein osuus tehtiin Hiidenvuoren päällä käyttämällä kopterikameraa. Ylhäällä tuuli verrattain kovaa, joka vaikeutti lentämistä. Lisäksi tuuli kylmetti Sallan nopeasti. Kohtauksesta selvittiin käsimerkeillä ja yhdellä ei niin vakavalla kaatumisella.

Lopuksi

Skannaa Mua oli TAVATON median ensisukellus musiikkivideon tuotannon syövereihin ja mielestäni onnistuimme työssämme verrattain hyvin. Musiikkivideot ovat mielenkiintoinen taiteenlaji, joka antaa paljon vapauksia toteuttaa itseään ja näkemyksiään. Musiikin ja videon yhdistelmä on kiehtovaa ja inspiroivaa.

 

Valmis musiikkivideo